Dino expressz

Bővebb információk (Dino Expresszhez):

- a jegyek megvásárlására a kisvonat indulási helyszíne melletti pénztárnál lesz lehetőség. A jegyek mellé mindenki karszalagot kap, ezzel tud felszállni a kisvonatra, továbbá részt vehet a Geotúrán, amennyiben sikeresen regisztrált valamelyik időpontra! FIGYELEM! Amennyiben csak az egyik programra regisztrált, az nem jogosítja fel automatikusan a másik programon való részvételre! Így például a sikeres DinoExpressz regisztráció nem biztosítja, hogy lesz helye a Geotúrán is!

- A túrán való részvétel feltétele a Felelősségvállalási Nyilatkozat kitöltése, amely nélkül senkit nem engedhetünk a bánya területére! A teljes dokumentum innen letölthető.

A nyilatkozat kitöltésével Ön tudomásul veszi, hogy kísérő nélkül nem tartózkodhat a bánya területén, a kijelölt túraösvényről nem tér le, engedély nélkül semmilyen ősmaradványt nem gyűjthet a bányából, továbbá nem szemetel, és tiszteletben tartja a környező természeti értékeket.

Meggyorsítható a jegyátvételi folyamat, amennyiben az előre kitöltött Felelősségvállalási Nyilatkozatot magukkal hozzák.

- A jegyeket legkésőbb 10 perccel indulás előtt vegyék át, mert a kötött menetidő miatt nem tudjuk bevárni a késve érkezőket, a Felelősségvállalási Nyilatkozat helyben történő kitöltése pedig akár több percet is igénybe vehet!

- A bánya területe teljesen nyílt terület, tehát nincs sem árnyék, sem fedett menedék. Mivel a legmelegebb napokon nem ritka az 50 fok körüli hőmérséklet a lelőhelyen, ezért kérünk mindenkit, hogy naptejet, fejfedőt és kellő mennyiségű vizet hozzon magával a túrára! Az extrém hőmérséklet és az árnyék hiánya miatt 3 éves kor alatt a túrát kifejezetten nem javasoljuk.
A túra egyetlen meredekebb lejtőt foglal magába, ezért erősen javasolt a zárt lábbeli, túracipő használata. Javasolt felszerelés továbbá még az esőkabát, esetleg a túrabot.
Fényképezni lehet, de kérjük a lelőhelyen ásatást folytató kollégák magánszférájának tiszteletben tartását.

Előadás a dinoszaurusz-lelőhelyen
Előadás a dinoszaurusz-lelőhelyen
Asatas Iharkuton - Tromb itás Csaba felvétele
Asatas Iharkuton – Tromb itás Csaba felvétele
A DinoExpressz, mellyel latogatoink el juthatnak a dinoszaurusz-lelőhelyre
A DinoExpressz, mellyel latogatoink el juthatnak a dinoszaurusz-lelőhelyre

© Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció

Kapcsolat: magyardino@gmail.com | Tel: +36308954004