A paleontológia, azon belül is a gerinces őslénytan a felfedező kutatások egyik legérdekesebb ága. Sir David Attenborough szavaival élve, nincs annál lenyűgözőbb dolog a világon, mint amikor az ember egy ősmaradványt talál és az övé az első emberi szempár, mely sok-sok millió év távlatából annak a lénynek a maradványát újra viszontláthatja!

Többek között ez az élmény hajtja az őslénykutatókat, így a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció munkatársait is. Célunk az, hogy minél több információt megtudjunk a letűnt korok élővilágáról és a régmúltban lezajlott eseményekről.

A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció név nem csupán egy gyűjtőexpedíciót, hanem sokkal inkább egy kutatócsoportot takar, mely nemcsak dinoszauruszokkal, hanem a hazai mezozoikumi gerinces lelőhelyek élővilágával is  foglalkozik. A tényleges terepi munkálatok, ásatások mellett a kutatócsoport tagjai a lelőhelyről előkerült ősmaradványok tudományos feldolgozását, dokumentálását, szaklapokban történő leközlését is végzik, és a hazai, illetve nemzetközi tudományos közönség elé konferenciákon tárják eredményeiket. Fontosnak tarjuk, hogy ne csak az eredményeket tegyük közzé, hanem magukat az eredeti sok millió éves fosszíliákat is megnézhesse az érdeklődő. A publikálás és médiamegjelenés mellett a bakonyi leletek egy része megtekinthető a Magyar Természettudományi Múzeum „Eltűnt Világok” című állandó kiállítás részeként is.

A grafikus illusztrációkat Pecsics Tibor készítette.

© Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció

Kapcsolat: magyardino@gmail.com | Tel: +36309941805